Efter förra HC offrad meet så var min Suzuki lite halvt om halvt småtjurig att köra. Knölat sönder ett fjäderpaket, styrning var fucked up, en bromskrets paj och motorn hade dragit i sig ett par liter vatten blandat med lera. Motorn går ju dock men.. Nåväl jag ska göra iordning bilen för detta årets plågerier så jag har letat fram en annan motor, en Volvo B230A, alltså en 2.3 liters förgasar motor. Jag har även varit ute och letat fram ett par automatlådor så Suzukin ska konverteras till automat, BW55 från volvo 240.

20 Maj:
Jag har dragit igång och faktiskt varit ute och kört med skrothögen nu. Har mekat extremt mycket senaste tiden och det har ju gett resultat. Har tyvärr inte mycket byggbilder - de hade knappast varit jättekul heller men jag har tagit lite bilder på bilen nu iallafall. Inga större bryderier att få i Volvo motorn i jeepen. Alex svarvade en liten bit som passade i volvokardanen och i Suzukins motsvarande och efter lite svets så gick det para ihop BW55 lådan med Suzukins fördelningslåda. Det enda som var lite tajt var avgasystemet som var tvunget att kapas, värmas, smidas, böjas och sväras över och göras om... fan det måste vara det tråkigaste som finns.. men sitter det en liten pip ut på ena sidan.. utan dämpare. Få ut luften i kylsystemet visade sig oxå vara ett litet bryderi men efter att ha monterat bort termostaten gick det förfylla toppen på motorn och då gick luften tillslut runt och ut i expansionskärlet.


Värdelös bild - men så ser det ut, det är trång med volvomotor och automat, åtminstone på längden.
Den skulle med facit i hand kunnat flyttas tillbaka ytterligare kanske 7cm, om man svetsade ihop enbart 2 kardanknutar
mellan växellådorna. Svårt att få dem balanserade och bra bara...


Givetvis sackade fjädrarna ihop totalt när motorn kom i så jag monterade spiraler för att hjälpa bladen lite.
Fjädrarna är bakfjädrar från en Saab 900... eller om det var en tidig 9-3? Skit samma.


Japp kylaren sitter numera här. En elfläkt drar luft igenom kylaren vilket sitter på andra sidan.
Fick luras med motorn en stund innan jag fick ur all luft ur detta kylsystem men det verkar som det funkar nu.
Original vattenpump pumpar vattnet runt utan problem.. så länge det inte är luft i systemet vill säga.


Ute och testar lite i grushögarna.. Nu rullar den på Cooper STT 33or.

16 April:

Eftersom jag var tveksam på motorn som legat utomhus i väder och vind en längre period så har jag byggt en testbänk i vilken jag kan testköra motorn riktigt och även konvertera denna till automatlåda och testköra densamme, då dessa växellådor har även de legat väldigt länge i tveksam miljö.

I skrivande stund så var detta inte alls dumt då det visat sig att både det ena och det andra var fel på lådorna, bland annat en låda som låste motorn när den var monterad (klo kopplingen till turbinen var mosad inuti lådan). Sagt och gjort jag monterade en annan växellåda bara för att upptäcka att startkransen till förra lådan var skev. Detta upptäckte jag när jag drog runt motorn för hand, ett skrapande ljud vilket visade sig vara då startkransen som låg emot litet. Vad som hänt med denna lådan i dess förra liv lär väl förbli en gåta men det var ju inget annat än att riva ner skiten och montera den sista startkransen jag hade på lager. Så långt har jag kommit idag. Lite bilder nedanför.


En enkel konstruktion i fyrkantsprofil.


Självklart ska det sitta ett fett utblås på testbänken, haha


En liten manöverpanel monterad för att slippa krabba med ihoptvinnade kablar när man ska starta.


Kylaren jag monterade visade sig vara den sämsta som fanns. Det läckte säkert på 15 olika ställen,
men i vilket fall gick det provköra motorn en stund för att åtminstone se att den lirade.