Gamla startsidan; Denna ersattes Juli 2012 för att ge plats åt en ny startsida som inte
är inriktad på "senaste news", eftersom sidan numera så sällan uppdateras.

 


Rohypnol-Roger var och hälsade på i sommras... Kliv för guds skull inte in i denna bilen!

Senaste (bokstavligt talat) News och sanslös bullshit; JULEN 2011 !
Ja jävlar det var ett tag sen det var uppdatering; efter att ha mordhotat Markus (våran IT-ansvarige) så har han äntligen dragit igång eländesdatorn som allt fint material ligger på. Vad har hänt då? Tja förutom all en hel sommar har gått så.. det har skruvats en hel del på sina håll här i bodarna och en del nya kuliga projekt har faktiskt sett dagens ljus! Bland annat har Fredrik smugglat i en gammel 16 ventilers Volvo rödmotor i sin lilla Opel med nytt konto hos däckfirman här som följd! Skämt åsido men bilen gick precis som man kan förvänta sig av en liten Opel med Volvomotor; sladdar ikring som ett skållat troll på bananskal. (Men Fredrik var är alla byggbilder?? Å när fan ska du komma å skriva färdigt din sida om bandvagnen????) Mera då: Vi har varit ute med stans lägsta Volvo i början av sommaren vilket visade sig bli den sista resan med den bilen. (kolla galleri 6) Jeep Tobbe har startat en däckfirma och Freddie en bonna smedja. De grabbarna har fullt upp med det men åtminstone Freddie har lovat att det ska finnas mer tid till sin F250 som har stått så pass länge att man får skämmas. Per har blivit konstig (ehhh HAR blivit?) och hämtat en A-traktor?? Kolla på Per Motor&prylar.

Vi får väl passa på att önska en God jul och ett gott nytt år med då!

 


Rullar fint på de breda plåtisarna!

Senaste Bullshit och sånt: 22MAJ
Lite nya bilder under galleri 6. Inte mycket aktiviteter annars mer än att det planeras ombyggnationer av bandvagnen, rambyte och uppgradering av axel och låda, en av suzuki jeeparna är igång igen med utbytt motorpaket (Per Motor&prylar), Fredriks kadett har fått sin lack äntligen och blev ju vetig tillslut ändå! Den röde Rekorden är tillbaks på gräsmattan igen och får väl stå där tills nästa Elmia.
 


En av de få relikerna som finns kvar från förr har rotats fram till årets Elmia bilmässa. Opel Rekord!!

Senaste News April;
Vi har varit ute på diverse uppdrag och tagit åtminstone några bilder värda att slänga ut; vilka du hittar under galler 6. Utöver att vara ute i skogen och leta gammalt skrot så har vi dragit fram en bilarna från förr som fortfarande finns kvar, Alex Opel rekord från -69. Det sägs att bilen har haft 47 ägare varav bilen tillslut hamnade i Alex händer. Bilen har sedan stått i åratal för att nu till sist dragits upp ur leran och startats upp. Otroligt nog har vi fått bilen någorlunda körbar efter att ha stått 5 år på en åker. Bensinen rann ut från varenda skarv på weberförgasaren där det tidigare suttit packningar, bromsarna var stumma och elen.... tja.. möss verkar gilla kabel. Men nu går skiten och förhoppningsvis får vi väl inte körförbud imorgon när den ska besiktigas..

 


Sladdpolisen var och tittade så ingen körde framhjulsdrivet.

Senaste News, plusgrader och sånt, 20 Mars;
Jodå då kan man väl misstänka att våren är på gång när inte isen bär längre, och det är ju inte fel det heller. Nu kanske man kan börja skruva lite seriöst med prylarna som har fått ligga i väntan under snön. Lite nya bilder från sjön hittar du här..


Det var kul att komma ut och sladda lite men gladast var nog grabben på bilden.

Senaste News och isen sladda 15 februari;
Jodå då har vi åtminstone varit ute och kört lite på isarna här ikring, vilket var trevligt. Ca 15 cm kärnis och 15 cm frusen snö eller vad det ska föreställa höll oss ovanför ytan trots att det var mycket bilar emellanåt på liten yta. En del sjöar verkar ha fått hyffsad till mycket bra is och en del andra har fått riktigt dålig is som till och med de som fiskar med alkohol i kroppen mår dåligt över. Vi ska se om vi inte kan få ut lite folk här nästa helg så vi kan köra på allvar. Kom ihåg att ha koll på inlopp och utlopp på sjön och parkera inte bilarna där det inte finns något vatten under isen.. hör du våger slå under isen kan det vara en idé att byta plats.. Lite mera bilder under Vinter Bilder..


Senaste News 8 Januari: Nya bilder från stubbracet hos Frallan under Galleri 6!

Stubbrace den 22 Januari;
Stubbaracet blir om endast en vecka, den 22 januari så ni som är härikring trakterna och ska köra; sparka iordning på era skrothögar NU för tiden är knapp. Vi vill ha mellan 15-20 bilar och för att det inte ska bli knölafullt med folk och bilar kommer ingen officiell inbjudan här på sidan. Det är på samma ställe som förra året; hos Frallan.

Startavgift: 100kr
Körning sker på plogad bana med hårda vallar, i heat med 4-5 bilar. Start i bredd. Tre (?) omgångar, sedan Final. Efter tävlingen, fri körning.
Förare ska ha hjälm.
Bilar kommer märkas med siffror (sprayfärg)


Förhoppningsvis fryser det på lite granna så banan blir hård och fin.

Regler bilar:
Endast två (2) hjulsdrivna bilar, 2WD
All plast, glas, lampor, lister etc utvändigt på bilen ska plockas bort.
Sidorutor plockas bort utom främre rutor, bakruta på kombibilar plockas bort. I övrigt är rutor frivilligt. Tejpade rutor är ok.
Ljuddämpare, minst en styck.
Grövre rör svetsas innanför förardörr, från a-stolpe till b-stolpe.
Ej hemmasvetsade fälgar fulla med plattjärn utan däck.
Slirskydd, kedjor och liknande får ej användas under tävlingen
Järnvägsräls i fronten undanbedes.

Övrigt:
Plastrutor är ok.
Inredning frivilligt.
Fri trimmning.
Stötdämpare fjädring frivilligt
Tak, luckor, dörrar etc frivilligt, (undantaget förardörr), Båge rekommenderas om tak saknas.
Fulltankade bilar undanbedes ifall läckage skulle uppstå, ta med reservdunkar istället.
Barlast är ok.

 


Sjöarna ser fina ut, men skenet bedrar.

Senaste Sjörapporten och tråkiga nyheter; 27 December 2010:
Det som vi befarade redan första dagen det började snöa kan vi idag bekräfta; Isen på våra sjöar, är värdelös.

Japp du läste rätt, de tidiga snöfallen och den uteblivna kylan i början av vintern har ställt till det för oss som vill på isen. Snön har åtminstone här nere i småland lagt sig som ett fint täcke över vattnet först, varav det slaskat och sedan frusit. Varje gång det har snöat har ett nytt lager slask frusit på över det gamla och bildat ett tjockt lager frusen snö, som visserligen bär att gå på och säkert köra lite moppe på men... bara en dåre skulle lita på denna is och ge sig ut med en bil. Förhoppningsvis är detta bara lokalt i Götaland och bi hoppas att ni har det bättre i trakterna uppåt Sverige. Lite nya bilder på Pers motor och prylar sida..


Här ser vi hur isen ser ut i tvärsnitt, och det är ingen vacker syn. 24cm frusen slask. Tjockleken varierar mellan 15cm - 25cm
beroende på ovanliggande snötäcke. Ser isen ut så här är du dödens lammunge med bil på isen, är isen däremot så här tjock
och klar, genomskinlig, kan du skatta dig lycklig.


Senaste Bullshit och inte mycket gött mekat alls; December 2010;

Japp då var det inte mycket kvar av detta året och det kanske är lika bra det så lite gött mekat det har blivit på sistone. Faktiskt så har inget gött alls hänt på sistone, endast lite bygge av snöblad och lite åka på sladd några kvällar. Hade det inte varit för att våran verkstad helt plötsligt kostade 12000kr i månaden att hyra så hade det självklart blivit bra mycket mera gjort. Nåväl letandet efter annan lokal fortsätter. Lite nya bilder på bandvagnen finns återigen på fredriks hemsida,

Stubbrace är på gång! Japp du läste rätt och detta ska då ske i Februari nästa år hos Frallan. Vi ska pröva att köra när det är lite hårdare i backen då banan vi körd på sist blev en flytande smet av sörja. Bilarna gick visserligen åt i vilket fall men det är nog roligare om banan är fullt körbar. Så bor ni i närheten här så letar ni fram lämplig *engångs* bil, preppar den under vintern för att plocka fram den och köra i Februari då. Vi kommer återkomma med mera information om regler för bilar, datum, plats mm senare. Detta ser vi fram emot stark.


Det borde ha suttit en bromsok här.. det är istället nermölat någonstans i leran i Ökna.

Senaste sönderkört och felskruvat; 14 November 2010
Tidernas uppgörelse ägde rum nu i lördags, Vi gjorde upp med Bäckaby lymlar och denna gången i Gokart. Vi ägde gokarthallen och Vandringspokalen är våran. Grattis till oss själva.

Mera: Frallan har pratat om att eventuellt anordna stubbrace med bilar nu nångång under vintern då det är lite hårdare i backen än vad det var sist. (Sist så gick det inte att köra runt hela banan emot slutet då det var så uppkört att bilarna fastnade i gyttjan.) Ni som är intresserade härikring trakterna kanske ska börja fundera på att hitta lämplig skitbil tävla med på detta förnäma evenemang. Så fort vi vet tid och datum framöver så annonserar vi det här. Några nya bilder finns att kika på under Pers projekt samt Fredriks bandvagn.


Jodå, någonstans har Alex kört ner sin fyrhjuling ordentligt..

Senaste bullshit, 31 oktober;
Japp då var det dags med lite efterlängtad uppdatering, har inte blivit speciellt mycket nöjes skruvande på sistone tyvärr men du börjar det komma loss mer tid för samtliga som skruvar här lite. Största projektet just nu är att hitta lämplig verkstadslokal vilket visat sig vara krångligare än vad som var tanken. Visst lokaler finns men det ska vara för överkomliga priser med.  Lite nya bilder under galleri 6 samt under Per Motor&prylar

Senaste skaller på byn; 16 Sept; Motorsprängning Lördag18 sept i Norra Sandsjö i samband med Traktor-racet. Eventet börjar kl 11.00.


Jakobs föredetta vita 240, alltid lika kul att kika på.

Senaste News och bilutställning; 13 September.
Japp då har vi varit ute på Årset Motorshow då, vilket var en mycket trevlig tillställning med inte bara lyckat väder utan en hel del folk, och framförallt intressanta maskiner och bilar, vi har tagit lite bilder vi slänger ut i galleri 6, och även några nya på Jakobs 240, vilken vi kanske skulle ta lite nya bilder på sen den har byggts om ännu mer på sistone. Motorsprängningen som hölls på Motorshowen hölls tack och lov inte av oss!!! Dagen innan på lördagen när vi skulle förbereda vårat objekt så ringde det i en telefon där en av filurerna ifrån Bäckaby Lymlar (ärkerivalerna) berättar att sprängningen blivit dubbelbokad, och att de andra nissarna drog det långa strået och skulle anordna detta istället... Mycket tråkigt tycker vi och antagligen även all publik med som fick bevittna årets tråkigaste motorhaveri.. Ingen rök, ingen ylande motor, ingen smäll ingenting, bara en pysande tickande symaskin som sakta somnade in under huven på en Ford Escort. Vi ska däremot visa igen att vi är värst så vi anordnar en egen sprängning och slänger upp skiten här sen, förhoppningsvis kan vi göra detta i helgen kanske. Men kolla för all del på bildena under Galleri 6 sålänge och även då under länken Jakobs 240. Några bilder återstår från Motorshowen men kommer troligtvis nästa gång.

 


Johan och Per på High Chaparall, där det tydligen regnar bajs.

Senaste News, lera och sånt; 23 Augusti
Jorå då var Offroaden avklarad vilket anordnades av Kättilstorp Offroaders på High Chaparrall området. Det var mycket trevligt med kul körning under lördagen och trevligt på Lördag kväll med. Vi tog en hel del bilder vilka du kan spana in på under Galleri 6, det gjorde en massa annat folk med för den delen är Per och Johan ägnade sig åt publikfrieri genom brutal bestraffning av Suzuki Ninjan vi hade med oss, vilket resulterade i; Sönderknölad styrning; böjda fjädrar fram, trasig startmotor; urballad förgasare, avslitna bromsledningar och en mosad bakände på bilen. Bra jobbat. Vi hade även med oss bandvagnen vilken vi visade upp inför publiken som föråkare på mudracet och som lite föråkare till Thor - monstertrucken.  På gång framöver är Motorns dag i årset då vi förhoppningsvis ska göra en ny motorsprängning, vilket givetvis ska filmas.


I samlad trupp! Per Suzuki Crawler, Alex Yamaha kodiak, Freddy Arctic, Fredrik Kawasaki KVF

Senaste news och mycket att göra, 4 Augusti;
Yeah då har det äntligen blivit lite gjort, det känns som att mekandet och viktiga saker som att vara ute och åka börjar komma igång igen efter allt elände med arbete, semestrar och skit. Vad händer då? Vi har varit ute på våran fyrhjulings resa. Från en bonnhåla till en annan på nedlagd järnvägsbana, mycket roligt och bitvis utmanande; se bilder under länken ATV. Freddie har sparkat på F250in tillräckligt för att en fungerande styrning numera finns till hands, provkörningen visar dock att växellådan bråkar, vad detta beror på får framtiden utvisa. Fredrik har byggt om sin bandvagn vilken nu är i version 0.7, vilken vi oxå ställde ut på en lokal bygdegårds dag här i närheten. Som vanligt är folk mäkta imponerade. Vi är däremot inte imponerade av att Fredrik himself inte varit i närheten av våran web-dator och skrivit om sin bandvagn!! Fy skäms! Har du ingen skam i kroppen Fredrik? Vi ska även klåpa ihop våra Suzuki Jeepar nu i helgen så de är redo för High Chaparral offroad meet vilket äger rum den 20-22 augusti. Mera info om detta här; Chaparral Offroad.


Sommarkvällar, öl och Suzuki...

20Juni 2010; Mycket snack och lite verkstad
Jorå, så sant som rubriken säger har det inte hänt mycket på senaste, några av oss har varit bortresta, det ska flyttas och andra har varit sjuka medans det har varit mycket arbete. Men efter regn kommer solsken eventuellt och så även i verkstan förhoppningsvis. Vi ska skruva jävlar framöver och ta igen för denna lama tid. Lite nya bilder finns att tillgå under galler 6.


När portypower'n är utlånad funkar även Ford 7710 till att dra i ramsnea fyrhjulingar med.

Senaste Regn och skruvat, 14Maj2010:
Vi har varit ute och donat lite, och denna helgen var det tänkt att vi skulle ut på stora atv utflykten, men som vanligt håller inte vädergudarna med och vi väntar tills nästa helg. Utflykten ska gå en sträcka vi har planerat ut efter att ha kollat på satellitbilder och kartor, och är noga planerad. Dåligt väder däremot, ingår inte i planerna, så ytflykten måste vänta. Det är långt som hundan att åka, bensin, verktyg, kaffe och grilla är ett måste att ha med. Ska bli kul som fan. Mera; Vi har lagt in en ny sida här, Bultcirklar, vilket kan underlätta när du är ute och hittar fälgar i gömmorna, sen har vi även börjat en ny guide, Höja och sänka, där vi ska börja med att höja en Suzuki.


Alex spenderar kvalitetstid i verkstan. Projekt Subaru offroad Bonnaräser al'a byfåne börjar arta sig.

Senaste skruvat och sånt; 3 MAJ 2010:
Jodå då börjar det bli fint mekarväder och allt gammalt skrot har kommit fram igen efter att legat under metervis med snö. Äntligen börjar en ny säsong med riktigt gött med, garageöl och idiotiska byggen som inga flickvänner har förståelse för. Vad händer då? Jo vi har tro det eller ej; sålt bussen. Kanske lika bra det så vi kan börja göra något annat någon gång istället för att spendera all ledig tid på den istället för allt annat som är kul. Vi har börjat sparka lite på Suzuki jeeparna och på Subarun så att de ska bli startklara för lite mudding och offroad åka, även bandvagnen är mer eller mindre ihopskruvad, (om bara Fredrik skulle dra hit sin lata röv och skriva lite om den oxå??) Vi ska till den 'lilla' Suzukin göra en liten sida här, "Höjning/axelvändning för dummies" vilket kan bli kul. Mera; Vi måste få tag i original styrstag till FORD F250 1981 2 WD! har du detta så tveka inte att slänga iväg ett mail till oss; grabbarna@asfaltseliten.com. Vi har även slängt in lite bilder från cruzingen i Vetlanda den 1 maj, under galleri 6.


Veteranen är ute i lowrider 240in...

"Stans lägsta Volvo" Jodå, så ser den ut. Lägre än såhär blir inte en 240 om den ska kunna rulla. Markfrigång är ungefär ~0.5cm (om man inte räknar med avgassystemet som ligger mot backen)och bilen hänger sig nästan på grusväg, hade det inte varit för att vi svetsat diffen på den hade det varit fullt möjligt att köra fast på vägen, då bilen ställt sig på nån knöl eller sten. Hur gör man då en 240 så låg? Ta bort; Fjädrar, anslagsgummi, fjäderfästen bak och stötdämpare, sen avrundar man med att massera ut hjulhusen bak och vips så har man en 240 med vägegenskaper som en gokart. Ska bli ett nöje att drifta denna, tråkigt för njurarna dock.


Alex värmer upp däcken på den frusna suzukin för maximalt vägfäste.

Senaste Mekat och dumheter; 18 April 2010
Jodå gott folk då börjar det dra ihop sig till sommar igen och det skruvas för fullt i verkstan. Ännu en Suzuki Samurai har införskaffats. Helt original, High Roof och med 56000mil på mätaren! Måste vara rekord för en Suzuki?? Vi har även bytt koppling på den andra Suzukin så den är redo för dumheter igen, bara lite meck med den förstämda som sagt först, höjning, diffning och leta fram några sulor. Inte nog med det, vi har gjort i ordning "stans lägsta volvo", så den är redo för lite drifting ev nästa helg. Bilder på div saker finns under länken Galleri 6


Jorå, så såg årets aprilskämt ut utanför bilprovningen den 1 april..

Senaste olyckliga omständigheter och skruvat, den 7 april 2010
Hur många var det som såg bussen på Elmia?? Tja de som gjorde det hade nog tydligen tagit droger eller nåt för bussen stod kvar hemma på vårat skrotupplag. Hur kan det komma sig att ett halvårs arbete helt plötsligt inte dyker upp då? Hm hm hm... låt oss säga, vi kunde inte lite på en viss detalj, och vi var tvungna att ställa skiten hemma. Jäkligt synd för all möda vi lagt ut men vi kunde inte riskera att bli ståendes med bussen i Jönköping så... Mycket lipande, fula ord och snyftande tog oss igenom sorgen, men skam den som ger sig, nu har vi ett år på oss att fullända ekipaget till Elmia 2011. Några nya bilder under Busslänken, och nu när bussen är besiktigad och allt så kan vi börja skruva med lite annat, (äntligen) och det blir det både bilder och film på!!


Som en lägenhet, fast annorlunda.

Senaste bussmek och sena kvällar; 22 mars.
Jorå kan ni gissa vad vi har gjort på sistone? Nä tänkte väl det.. vi har skruvat... BUSS! Typ varje dag. Det börjar närma sig, lite mera bygg bilder finns att kolla på under buss länken!


Vi behövde en testpilot till bussen - vi ringde veteranen! Lite mer skruvat och bilder i busslänken.

Senaste bussmeck och besvärjelser; 7 Mars
Det går framåt. Bokstavligt talat. Bussen har rullat av egen maskin för första gången på länge. Nu börjar det finnas hopp om skrothögen. Mera bilder på busslänken.

Senaste update och mekande; 28 Feb
Då vart februari slut och nu återstår bara ett fåtal dagar, eller rättare sagt en månad tills en av årets stora motorevent. Vi lägger all våran energi på att bussen ska rulla tills dess.
Mycket mer än med den har vi inte skruvat med. Lite nya bilder finns att tillgå under bussens projektlänk; Bussen.

Senaste skruvat av allmänintresse i snökaos och -27 minus; 22 Feb
Jodå gott folk, det skruvas för fullt i våran verkstad; Mestadels med bussen som vi ska försöka ha ut till... eller nej. Det är bättre att inte säga nåt datum ifall oturen skulle vara framme. Vi skruvar varje helg med, från morgon till kväll lördag och söndag för att skiten ska bli färdig. Mer om detta kan du läsa under busslänken. Mera: Freddies Ford börjar arta sig.. Vi har återigen byggt om sumpen + oljepickup mm för att få plats med styrningen. Freddie ska fortfarande komma hit och skriva om bilen, om han mot förmodan inte skulle vara i verkstaden nån kväll. Vi har dessutom varit ute och sladdat lite i snön igen, och det finns det film på, se nedanför!

Mera; Vi behöver ny kamerautrustning. Vill du sponsra med en rejäl slant i utbyte mot en logga och en länk på sidan så har du hittat rätt, Maila!


Lowrider is the shit

Senaste News 8 Februari 2010;


Volvo TD 71. Rak 6:a på 6,7 liter och numera kraftkälla till bussen. Kolla in länken Bussen på ny skit att läsa.


Utöver det har det inte skruvats något som är av direkt allmän intresse, bara den vanliga skiten ingen som är... helt ointressant. Ev. ska vi klåpa ihop det sista på sumpen till Ford F250in nu någon dag, och vi ska hota Freddy med pisk om han inte kommer hit och kör pekfingervalsen här på datorburken så vi kan läsa nåt nytt om Ford projektet. Det var ju som sagt ett tag sen nåt nytt hände på den fronten. Freddy fyller för övrigt år nu i veckan så jävlas lite extra med honom genom att skriva grattis i gästboken. Framöver ska det mekas ännu mera buss nu när vi fått i motorn. Gött.


Freddie, Per och Anna åker fyrhjuling..

Senaste News; 25 Jan
Nytt Projekt; Volvo B57.

Senaste sönderkört och dumheter på sjön; 18 Jan 2010.
Fan vad gött då kan vi äntligen slänga ut lite nytt material på sidan. Till att börja med måste vi tacka för alla som dök upp i söndags på sjön - det var mycket trevligt, det varvades motorer, det skrotades bilar och käkades korv från början till slut. Och sönder kört blev det; En 745a nästintill förintad (bra Kim!!) Det lossnade remskivor, bilar kokade, Niklas körde sönder transmissionen på Buggyn, Bandvagnen exploderade, Per körde lagerhaveri och sen varvade sönder motorn i depån, En Mercedes blev lemlästad och det var punkteringar. En riktig heldag med andra ord. Nästa år ska det bli lite seriösare efter önskemål, då det ska bli lite mer tävling i klass indelningar, Med rallydäck, Utan rallydäck, och sedan motorcyklar med prisutdelning. Men det blir ju inte förrens nästa år så vi hinner ju planera planerna lite. Det togs en hel del bilder (som ligger under vinter bilder) och första vågen kommer med denna uppdatering, och ett filmklipp som Niklas Buggy team klippt ihop. Håll till godo sålänge!


Niklas kör med buggyn på sjön..

Senaste News 14 December;
Då har vi äntligen kommit en bit med våran information / allmän lära om Turbo. Ölen ställdes fram, vi for ner till vårat upplag och hämtade en bil, en 745a, det rotades i lådor och plockades fram gammal skrot och turbo skräp och tillslut kunde vi starta till och lyssna på laddtryck som piskar en gammal Volvo motor igen. Mycket trevligt. Lite injustering och framförallt montering av en tryckmätare återstår. Men det kommer i nästa kapitel, efter juletid. Filmklipp på denna lär dröja då det tyvärr alltid är mörkt ute när man väl har tid att roa sig. Vi har även inhandlat mera elände! En del vet redan vad det är men för stora allmänheten kan vi nog hålla på det lite till. Stort, dumt, SÖNDER, tar massa diesel, turbo, och jättekul. Kolla bilderna på Turbo och skit. Kolla även senaste filmen på bandvagnen under länken filmklipp!


Bilar med motordetaljer som sticker ut genom huven brukar inge respekt, men detta vetifan.


Freddie attackerar Pers Ford efter att styrstag och drivknut havererat, ett lätt offer med andra ord.

Senaste News 29 November;
Vi har slängt ut lite bilder från förra helgen, då vi var hos Frallan och åkte på stubbrace. Det var på håret att vi kom iväg efter strul med transporten av all skit, men till slut löste det sig och vi lastade exakt kl 0.00 natten innan racet! Bilderna ligger i Galleri 6. Det finns även lite film från händelsen; kolla den på Filmklipp länken.


Den som säger att denna bil är värd att spara är antingen dum i huvudet eller älskar rostlagning.

Senaste News 16 November;
Då börjar det dra ihop sig till slutet på detta året, snön har åtminstone i dessa trakter uteblivit - vilket vi åtminstone är glada för just nu. Vi håller fortfarande på att bråka med styrningen på Freddies Ford F250, vilket visade sig vara ett större problem än vad vi trodde. Men problem är ju till för att lösas och även den skiten ska ha en lösning. Vi har blivit inbjudna på stubbrace nästa lördag - vi kan tyvärr inte annonsera det här eftersom vi inte pratat med arrangören men vi hoppas givetvis på stor uppsamling med mycket bilar. Per och Freddie har börjat snickra två bilar för racet varav den ena är färdig, en Ford Escort RS som rattas av Per, och snart färdig en sketen Volvo 460 som ska rattas av Freddie. Alex och Stubbetorpan ska filma skiten så vi kan slänga ut ett filmklipp. Lite nya bilder under ett nytt galleri - Galleri 6.


Då har vi klippt ihop lite granna vi filmat under detta året med gammel 740.

Senaste News 7 november
Ny film som synes.. denna film har legat länge. Började spela in lite i våras, för att göra det sista idag. Inget speciellt nytt material annars, vi väntar på att få tag i några detaljer till att göra färdigt turbosidan, mao vi ska konvertera en bil och visa hur det går till. Kommer förhoppningsvis till veckan. Per tjatar om papper på volvo 245 med årsmodell -75 till -79. Är det nån som har det liggandes och vill bli av med så skicka ett mail.


Tack för denna tiden. Förbannade sketbil. Framhjuldrivna elände!

Senaste News 25 OKTOBER
Vi kan härmed erbjuda ett nytt tekniskt avsnitt här på sidan, TURBOLÄRA FÖR DUMMIES! Denna sida är tänkt som ett litet hjälpmedel för dig som vill lära dig lite mer grundläggande funktioner om turboaggregat och hur det funkar. Här kommer ytterligare ett avsnitt senare - konvertering, där vi ska konvertera en gammel volvo för tjänst på isen senare i vinter.


Ny supermoppe film för er som gillar bakhjulsåka. Riktigt gött!

Senaste News och stubbrace: 20 OKTOBER
Jo vi var ju ute på lite stubbrace som sagt, kallt ruskigt höstväder med regn hängandes i luften hela dagen - men lite öl, kaffe och varmkorv räddade oss den dagen, denna gången. Lite bilder togs och även lite film vilken man lika väl kan kasta, den var inget att hurra för. Men lite nya bilder som sagt i Galleri 5.


Volvo 855 skrothög får sin sista måltid av Per och Freddie
 


Mera skrot till samlingen. Denna bygger vi isbil av och ska rattas av Freddie. Tack till Tobias för bilen!

Senaste Surhål och lekstuga 3 oktober;
Yes då har vi varit ute och fotat och filmat mera motorrelaterat elände, som en del av oss vet blev Terräng träffen i Ökna inställd, detta på grund av att Länsstyrelsen inte gav dispans till körningen, vad att göra? Självklart ordnades en egen terrängträff. Vi var där. Vi körde som fan. Och i Galleri 5 kan du kolla på bilderna och under här då även lite film från den mycket trevliga dagen. Bandvagnen är med i filmsnutten!

Senaste Mek och Pryl letande 27 SEPTEMBER;
Då har vi varit ute i verkstan igen och fått lite gjort; slagit sönder en Amazon - bara för att göra folk arga, vi har skruvat Ford 250, vi har svetsat och hållt på som vanligt. Vi tog lite bilder på vårat skrotupplag medans vi letade delar till Forden som ni kan kolla på under Galleri 5, Lite nya bilder på Freddies Ford har vi även slängt ut och ny är det inte långt kvar tills vi är ute och sladdar med den! Vi har redan kört hela 15 cm med den - ja ni läste rätt! 15 cm! Haha nä men det är ett gott tecken på att växellåda (chevrolet) och motorn (volvo) fungerar ihop och inte minst att kardanen vi fick ihop höll. Den består av Ford kardan, custom knutkors och cheva splineshylsa till lådan. Kolla in bilderna på Freddie Projekt!


Vi trodde motorn gav upp när den började låta konstigt,
men den skulle bara tugga i sig en vevstake för att sen fortsätta!!

Senaste skuret och mekat; 14 September 2009
Ja då har vi varit igång igen och fått lite gjort, vi blev tillfrågade om vi kunde anordna något kul på motorns dag i Vetlanda och givetvis kunde vi det! (Se filmklipp ovan) Det nämns inte i snutten men motorn klockades på 1,37 min. Riktigt kul och nästa år blir det värre. Några bilder från denna dag i galleri 5. Mera: det börjar arta sig med Ford F250in då motorn som sagt sitter i och även har startats - vilket filmades, men som tyvärr inte är nedladdat till våran dator än. Lite småplock kvar och vi ska snart se en Volvo-bestyckad Ford rita på asfalten.

Senaste Uppdatering;
Nu ska det mesta fungera igen, finns några bilder som strular men det mesta ska vara ok!! Servern är nu mera även uppdaterad till PHP version 5.2.9, Apache 2 och MySQL 5.0.67 Det här blir wienerbröd och räkmacka till mig grabbar!! / Markus

Senaste Mekat å skurna serverhotell: 30 AUGUSTI;
Då gott folk kan vi äntligen uppdatera sidan lite, som en del kanske har märkt har sidan legat nere ett par dagar pga av ett serverfel hos våran leverantör. Det är fortfarande problem med en del bilder som inte fungerar... Det är bäst för dom att de löser detta!!  Vad har hänt på senaste då? Vi har mekat och vi har kört. Kul är att Freddie har fått i motorn i F250in, äntligen. Kolla senaste meket på Freddies sida.. Vi har även varit å kört på High Chapparall, tillsammans med ett par hundra andra fordon, det gav en del av grabbarna mersmak och det har snackats mycket om fyrhjulsdrift och byggen vi hoppas få se framöver. Lite nya bilder finns att kolla på under galleri 5.

Senaste garageÖL och hemmabyggen; 10 AUGUSTI
Gött mos gott folk då har vi tagit lite bilder på lite skit och hittat på ett och annat.. Fredrik har kommit en bit med sitt bandvagnsbygge - och det har vi både bilder och en liten film på! En maskin som kan bli riktigt rolig när den är färdig. Kolla testkörningen på filmen under! Fredrik har även fått en egen Projektsida tillägnad bygget  vilken finns i menyn till vänster..

Mera; Vi har även höjt upp Pers Suzuki så den blev lite.. snyggare är väl fel ord men hjulen tar åtminstone inte i längre. Vi ska åka lite med den på High Chaparall är tanken, där även Tobbe ska köra med sin Volvo Sugga, OM han lyckas få i sin uppkäftiga spis under huvarna vill säga. Den är STOR, har massor av cylindrar, och med volym över 7 liter. Vi ska inte säga för mycket, utan den som lever får se..  Vi ska försöka övertyga FatTony att släpa ut sin Land Rover med men känner vi han rätt så blir han väl full lagom till det ska köras så.. Nåväl lite bilder som sagt på fredriks bandvagn och en filmsnutt finns att kika på. Ha det gött.


Senaste News 20JULI:
Vi städar lite i garaget och med omnejd. Nytt objekt att skrota, Volvo 850 Sedan 1993. Se mer info på Köpes/Säljes

Senaste skruvat och sånt; 19JULI
Då har vi varit ute och kört lite som vi tagit lite bilder på. Något dåligt av den varan på sistone, då arbete och allt möjligt verkar strula till och stjäla dyrbar garagetid och körande. Men lite har vi hunnit med i vilket fall, vi har som vanligt plågat fyrhjulingar, kört suzuki's och skruvat lite i verkstan. Lite nya bilder finns under galleri 5, samt en ny film om lite ATV körning..


ATV åka i småland..


Ett tips till 850ägare; svetsa fast centrum-muttern till drivaxeln så slipper ni skruva på allmän väg.

Senaste Mek och oväder i småland; 8 Juli
Jaha gott folk då har vi slängt ut lite nytt skit på sidan igen, ett åsknedslag sabbade tyvärr våran dator och Markus var tvungen att komma och beklaga sig över eländet så att skiten startade igen, och då äntligen kan vi uppdatera lite! Vad har hänt sen sist då? Massor som vanligt, och lite bilder finns självklart, både i Galleri 5 och på ATV sidan. Vi har varit ute och farit med evon oxå vilket slutade med att man fick skruva med Volvo original verktyg på vägen. Muttern till drivknuten var påväg att trilla av helt, och som ni vet så går det inte länge innan både drivaxel och hjullager ramlar isär utan den. Märkligt nog har muttrarna åtminstone på denna 850 en förmåga att lossna efter man har burnat eller haft hjulspinn. Är det någon T5 ägare som känner igen syndromet så skriv gärna i gästboken, kan vara intressant och se om fler har haft problem. Mera; Fredrik är snart färdig med bandvagnen! Detta sjuka bygge ska upp här på sidan sen när vi fått in bilderna och det ska givetvis filmas. Några av oss har även varit på Gotland (Lelles Träffen) där vi givetvis har varit fulla och betett oss som vi brukar. Bilder kommer på det eländet.


Senaste News; 22 Juni
Ett fåtal nya bilder på fyrhjulings åka... värst vad inne det har blivit. Lite uppgradering av Länksidan till vänster.Vem hade anat att bajs kunde vara så kul??


Senaste bullshit och ATV åka 13Juni;
Då har vi varit ute och åkt fyrhjuling med både sönderkörningar. blåmärken, ikullkörning och lera. Bilder hittar du under ATV, cross och mini. Vi vart å hämtade ännu en Suzuki LTF 250, maskinen som blivit utnämnd till världens slitstarkaste ATV. Hur det är med den saken i verkligheten kan väl de lärde tvista om, men en sak är säker; De startar efter att blivit dränkta, med motorn igång, under vatten. Per var lite sorgsen när motorn var tvärlåst, men efter att lättat på trycket under tändstiftet, kört lite på starten och sedan fått igång skiten igen så blev han jätteglad. Tony lyckades rulla sin Suzuki och köra sönder drivaxlar. Original knutar till Suzuki LTF; 3000kr styck. Universal knut 10-01 på Lantmännen; 180kr. Inte så svårt val! Och efter lite svets och hädelser så var fyrhjulingen körbar igen. Kanske ligger nåt i det de säger om gamla Suzuki. Stefan var den enda som lyckades hålla sin kawasaki på fyra hjul (nåja, åtminstone inte uppochner) och därmed slapp skruva en massa.Senaste Sommarkvällar 9 Juni;
Grabbarna har varit ute och åkt motard, och det finns det bilder på, kolla under länken ATV, cross och mini. Vi har även lagt upp en ny film från Moppegänget  under länken filmklipp.. Vi får väl se om det blir några bilder sen från Lelles träffen vi skickat några representanter till, OM de lyckas hålla sig nyktra nog att ta foton.

 


Senaste Skruv och mek; 29 Maj
Lite nya nya bilder under galleri 5 och lite Nytt på Pers sida. Förhoppningsvis så blir det även lite bonnadrifting på söndag så vi kan göra färdigt nya filmen.

Senaste News 25 MAJ
Yes då var vi igång igen och nu när sommaren är här finns det ingen tid att förlora i garagets lugna tillvaro. Inget speciellt har hänt på sistone av anledningar nämnda nedanför men Freddie och Per har tagit lite bilder (närmare 700+) och vi slänger ut några här under galleri 5. Mycket intressanta objekt en del så kolla dom så hörs vi igen framåt veckan när det skruvats en del.

SenasteNews 30APRIL;

Dåså gott folk, då var det konungens födelsedag och vi har slängt ut lite nya bilder.. lite körning med fyrhjuling och lite mekabilder som du hittar under ATV länken och Galleri 5.
Annars då? Tja från och med imorgon tar vi semester från verkstaden av anledningar du kan läsa nedanför; På mekafronten; Dåligt med gött mek, inget riktigt har blivit gjort förutom det vanliga 'underhållet' på våran maskinpark. Vi har varit ute och filmat lite dumheter med uppdrags 740in, måste varit en dålig dag för inget gick som vi ville, bilen var slö, kurvorna inte så driftvänliga, folk och hästar och allt möjligt var i vägen så vi inte var nöjda, därav ingen ny film.

Nu ska ni inte vara ledsna över det gott folk, nästa film med uppdrags 740in ska heta 'NU JÄVLAR'. Då kanske ni har en hint om hur gött det blir. Mycket är på gång efter att allt folk är på plats här igen!! Ha det bra framöver!


Senaste Dumheter 16APRIL;
Vi har återigen varit ute och farit med bilar, denna gången Kalles 240 som blev minst sagt illa däran, vilket du kan se i filmklippet nedanför. Tyvärr så har youtube återigen varit framme med stora censurpennan och strukit ljudet i filmen, å nu har vi då lagt på en annan låt å det blev väl sådär.. men men. Mera: Under Maj månad kommer vi ta semester och hemsidan kommer inte uppdateras förrens i slutet av Maj, varför? Några av oss ska till USA, några måste hålla på och Markus ska på Engineer Development i Frankrike och då blir det inte mycket gjort.


Grabbarna åker Volvo...


Senaste News, Mek och ELMIA 12 APRIL
Dåså gott folk har vi klarat av årets Elmia Bilsport Custom Motor Show och allt som hör det till, åka med bilen utan smälla den på väg till JKPG, dricka Teknosolen och ha syn dagen efter, ställa till med allmän oreda etc etc. Vi byggde ju färdigt våran officiella kärra lagom till Elmia som förhoppningsvis ska bära oss ett antal månader framöver, Volvo 855 EVO7!!! Snacka om att utvecklingen går framåt när vi gått från hederliga 245 till 855. Nåväl 855an ska piskas ordentligt framöver, precis som våra förgående Evo bilar.

Vi har dessutom hittat våran kamera som var spårlöst försvunnen, vart låg den då? Jo, i en 240 vi hade bytt fjäder på i verkstan. Mera; Vi har även hämtat nya räserbilen vi fick, ännu en gammel 744 som ska piskas ordentligt.. himla bra! Det finns massor med nya bilder att skåda under Galleri 5 som vi tagit under helgen, kolla och njut.


Det tog väl 3 minuter från att vi parkerat till att ordningsvakter kom och började lipa.


Elände och mek utan bevis; APRIL 6
Då kan man väl mer eller mindre säga att vintern är över, och det har varit riktigt gött väder några dagar nu på sistone, och vi har mekat en hel del. Fredrik har kommit in med bilder på sitt projekt, bandvagnsbygget, som du kan skåda under Galleri 5. Ser ut som det kan bli en trevlig maskin att slå ihjäl sig med. Mera; Ford Pickupen har fått lack i motorrum och både det ena och det andra, samt att motorn har varit i och ur bilen x antal gånger. Det är inte smärtfritt att få i spisen, styrning och både det ena och det andra måste byggas om smått. Vi har även varit och hämtat våran nya asfalts-räser-uppdrags-volvo. Vad kan detta vara? Vi hade mer än gärna visat er MEN; våran kamera är spårlöst försvunnen!! Ja det är väl bara å leta kan man ju tycka men vi har letat ta oss fan överallt. Varenda bostad vi håller till i, garage, verkstäder, bilar, ringt runt och letat till och med i frysen och andra omöjliga ställen. Vänt uppochner på hela tillvaron. Så tyvärr inga bilder.. Alex har tagit lite med sin kamera men de är inte här i skrivande stund.

Har du en fin, jättebra, ny systemkamera med bra batterier och laddare att skänka? Maila oss; grabbarna@asfaltseliten.com 


En början till ett offroad monster... Fredriks bandvagn växer fram ur skrothögen..


Freddy begrundar lackjobbet.

Senaste mek och sånt; 22MARS
Vi har tagit ett krafttag i Ford pickupen denna helg och det har blivit en hel del gjort. Bland annat så har vi lyckats förena Volvo TD40 motorn med en Cheva TH 350 automatlåda och även lackat bilen. Att lacka denna bilen var nästintill hopplöst, bilen var bugglig och knölig precis överallt, utöver det även målad med pensel. En hel del bilder finns att titta på under länken Freddie Projekt..

Skruva Verkstad och hålla käften

Jag behöver ingen lön - jag är maskin
Jag är aldrig sjuk o hemma - jag äter snus
Jag blir aldrig trött och sliten - jag dricker bärs
Jag blir aldrig pensionär - då är jag redan kört ihjäl mig

Skruva och svetsa får mig, att tänka friskt och klart
Mitt nya liv blir underbart!

Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva billig skit, och hålla käften!
Jag vill dit!

Jag behöver ingen flickvän - jag har min bil
Mina vänner är som jag - vi har varann
Jag behöver ingen åsikt - vem ser till den?
Jag accepterar det som händer - det finns andra bilar

Skruva och svetsa får mig, att tänka friskt och klart
En ljusande framtid kommer snart

Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva billig skit, och hålla käften!
Jag vill dit!

O, du store Verkstad släpp mig in i ditt rike
O, du store Verkstad in i Verkstadens mitt!
Jag har en synd begått, jag har ägt en gammal saab,
men jag vet att du alltid förlåter!

Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva verkstad, och hålla käften!
Skruva billig skit, och hålla käften!
Jag vill dit! Vill du?


Till och med tjejer tycker om att skruva med skrotbilar...

En liten fundering: En mörk framtid...
När man ser nysnö och fina plogade vägar, perfekt doserade för att åka på sladd och njuta, så kommer man ju automatiskt att tänka på sin favoritbil att sladda med. För det första så är kör ju majoriteten av dem som leker i snö bakhjulsdrivet. En del kör fyrhjulsdrivet och endast ett fåtal, TÖNTAR sladdar med framhjulsdrift. (Ja ni som läser detta och kör framhjulsdrivet å sladdar, vi skrattar åt er!) Vare sig om det är en gammel bucklig Volvo, en sänkt Bmw av äldre modell, en kultmärkt Opel från nånstans mellan -70 och -80 talet, en bakhjulsdriven Pickup av uddamärken som Datsun eller BedFord, så har de alla en sak gemensamt. Dessa bilar kommer att ta slut. Den bistra sanningen är denna: De flesta större biltillverkare går mer och mer ifrån bakhjulsdrift. Vilken var den sista bakhjulsdrivna Volvon?? 945an eller v90in? Opel slutade tillverka sina ~normala~ för längesedan. Visst fanns calibran till 1998 men den är knappast nåt man ser i sladdandes på en parkering precis. Klassiker som Bmw 320 blir alltmer 'elektrifierade' och 'idiotsäkra' ju modernare de blir. De europeiska tillverkarna som tillverkar bilar med RWD idag, som vi vanliga människor har råd att köpa är, BMW och Mercedes. Men då är sanningen denna att det går inte sladda med en sådan heller hur som helst, för bilarna är fullpreppade med sensorer och skit som till varje pris ser till att du inte får sladd. Om du mot förmodan skulle överlista systemet så är bilarna fyllda med krockkuddar, gardiner och bältessträckare. Kan du se framför dig att du sladdar in i en rejäl snödriva och blåser varenda kudde som finns i bilen?? Inte nåt som är speciellt lockande faktiskt. Det är väl knappast heller troligt att bilen går att starta igen efter att styrenheten 'tror' att bilen är smälld.

De bilar vi älskar att sladda med idag kommer att ta slut. Dagen kommer då man får ge hutlösa summor för en rostig 740. Det var inte annorlunda förr heller, när man kunde köpa ett knippe PVs för en symbolisk summa för att sedan köra skiten ur bilarna på en sjöis, när man kunde få en Opel Kapitän nästintill gratis för att sedan sladda den till en knölig klump som man sedan grävde ner i ett vägbygge. Idag får man ge x antal tusenlappar för en PV i bruksskick. Dagen kommer då bilen du plågar nu tillhör historien och inte längre köps för att sladda sönder. För om vi tänker efter nu; hur många bilar skrotas varje vinter? Hur många bakhjulsdrivna bilar kommer möta sina övermän denna vintern?Hur många går det egentligen åt? Jo det blir en del.

Framtidens motorburen ungdom kommer troligen aldrig uppleva det vi upplever idag. Synd för dem. Så passa på nu och kör för kung och fosterland!


Ful bil. Ful gubbe.

Folkracebil som åker på isen, Bakgrundsbild.
Evon finns som bakgrundsbild här.

 Vit Pv 544 som bakgrundsbild.


Logotyp sommar


Logotyp Höst


Logotyp Vinter


Denna sida ska INTE ses i 800x600. Välkommen till 2000 talet och ändra upplösningen om du använder det.