Smarta saker och onödigt vetande, Tips och Trix .

* Från och med år 1969 är det bältestvång i bilarna fram. Bilar äldre än det är det helt ok att plocka bort bältet på. Sitter det dock bälte är du tvungen att använda det enligt lag.

* Bälte behöver inte användas på parkeringsplatser. Ej heller när man backar.

* Sumpen från B20 passar på b21 b23 och b230 blocken. Likaså oljepumpen. Bra att veta ifall man ska knöla ner motorn i bilar där det är trångt.

* 1962 fanns det turbo på Oldsmobile Cutlass Jetfire. Motorn man använde turbo på var en 215cui v8. Långt innan Saab kom ut med 99a turbon.

* Första Volvo B21 prototyp motorn provkördes i en Opel Vauxhall.

* UNC är en bult av typen Tum, grov gänga, UNF är Tum, fin gänga.

* Ljudet från bältesvarnaren i 240 kan vara irriterande, du kan lätt stänga av ljudet tillfälligt genom att; Ta startnyckeln och trycka till i bälteshållaren tills det klickar, eller ställa brytaren till varningsblinkersen på mittläge eller 'högkant'

* Om man åker gammal folka bubbla och spolningen slutar fungera, ska man 1; fylla på vatten, 2; Fylla på luft i reservhjulet. Jo det är sant.

* I äldre Renault är expansionskärlet av glas. Fiffigt när det är kallt och man saknar glykol eller hur??

* En dieselmotor (ej moderna alltså med en massa databoxar och skit) går att köra på ren motorolja. Hydraulolja går den oxå utmärkt på, även så begagnad. Så när du servar din maskin och byter ett par hundra liter hydraulolja så slå i det i bilen! Om den inte är alldeles för skitig och äcklig alltså.

* Om ni inte redan visste så passar nästan alla Volvos fembultade fälgar till alla modeller med fembultade nav, förutom PV, Amazon, P1800 och Duett. De passar däremot med varandra. Standard bultcirkel är 5x108.

* Dieselmotorn i 240, 740 och 940 är en folkvagnsmotor. Samma spis sitter i bla Vw LT31. Motorn fanns även i en bensin vesion.

* M40 låda med sprängkåpa passar de andra rödblocken, och vice versa.

* Bromssystemet i bilen fungerar tack vara en naturlag som säger att vätska inte kan komprimeras. Det kan däremot luft, därav är du tvungen att lufta bromsarna.

* Motorn i en Saab 96 V4 är en av Fords konstruktioner. Volymen är på 1600cc men V4an fanns i 2 liters versioner i Ford Transit. V6 motorerna i bla Ford Granada är lika v4an då man bara plockat på två cylindrar till, vilket gör att man kan plocka i en v6a i en Saab 96 V4. Tyvärr har Saab däremot tillverkat växellådan vilket resulterar i ras vid effektuttag.

* Motorn i de äldre Saab 2-takt var DKWs konstruktion. Först en tvåcylindrig version i Saab 92 sedan kom trecylindriga versionen. Effekten var löjligt låg - men bilen hade stora framgångar i rally mästerskap mycket tack vare framhjulsdriften.

* Suzuki SJ 410 'jeepen' har en motor som är på 1000cc.

* Smallblock eller Bigblock?? Det spelar ingen roll, även om det låter ballare med Bigblock. Det som skiljer motortyperna åt är att Bigblockens motorblock är gjutet så att cylindrarna har trubbigare vinkel än smallblocken, vilken har en mer 'spetsig' vinkel mellan cylindrarna. Detta har inget att göra med antal hk eller liter.

* Glykol blandat 50/50 med vatten ger en kokpunkt på 108'c , under tryck ca 120'c och en fryspunkt på -40'c. Enbart glykol fryser annars vid 13'c. Glykol smakar sött och är mycket giftigt. Glykol är nära besläktat med Glycerin, vilket man framställer Nitroglycerin av. Även Glykol han nitreras, vilket bildar Nitroglykol, ett ostabilt, högexplosivt sprängämne.

* Wolfram som används i glödlampor är en tungmetall eftersom densiteten överstiger 5g/cm3.

* Bakaxeln på Amazon kombi är högre växlad än på Sedan modellen. Bilen accelererar snabbare. Kombin hade även de åtråvärda 5,5" fälgarna. Litet bredare än sedanmodellens alltså.

* Volvo C202 'Valpen' tillverkades även i ett civilt utförande, bla med riktiga dörrlås och annat säkerhetstänkande som inte var aktuellt att använda till försvarets bilar.

* Volvo 240 tillverkades från -74 till -93, (i 2,8 miljoner ex!!!) varav 740in tillverkades -84 till -92.

* Våran Ambulans du kan läsa om här på sidan byggdes hos karosserifirman Yngve Nilssons karosserifirma i Laholm. ( http://www.nilsson.se/ )

* En b20 med standard borrning 88,9 mm och standard slaglängd 80mm ger en cylindervolym på 1986cc.

* Första prototypen på B21motorn provkördes i en Opel Vauxhall.

* En bil som går på e85 vill ha generellt sett 30 % mer soppa. Därav att man har större spridare eller högre bränsletryck i etanolbilar.

Tips och Trix:

* Missljud i bakaxel eller växellådor kan temporärt (som t.ex vi försäljning av bilen) åtgärdas genom att häva i Banan, sågspån, rejält med fett och sedan överfylla axel eller låda med olja. Vi här på sidan har haft flertalet gamla växellådor som gått 100 tals mil med spån i växellådan.

* En glappande styrled eller spindelled kan vara tråkigt att åka in med på besiktningen. Antingen byter du den, eller tar du ett stort don och knackar in botten på leden, alltså undersidan av leden som är ett plåtlock. Styrleder går även ibland nypa lite i skruvstäd. Det är fusk man tjänar pengar på!! Glöm inte det.

* Kylaren på din bil har just börjat läcka när du ska sälja bilen, vad gör du?? Självklart slår du i ett par råa ägg i kylaren (inte i expansionskärlet) när motorn är kall. Kryddan Timjan har en liknande effekt. Nyp cellerna som läcker och slå i hela kryddburken.

* Vattenpumpen har börjat läcka givetvis från skvallerhålet. Låt inte detta dra ner priset när en blivande olycklig tittar på din bil. Självklart tömmer du ur lite vatten ur motorn och väntar tills skvallerhålet har torkat, sen fyller du i med blåsilikon och drar en rejäl träskruv i hålet så är det tätt ett tag framöver. Och spara på glykolen!! Fyll i vatten i motorn och spara glykolen till att endast färga vattnet i expansionkärlet.

* Givetvis har kopplingen börjat slira på de högre växlarna innan kunden ska hämta bilen han köpte av dig dagen innan. Istället för att stå som ett fån och få ge tillbaks pengar eller rentav häva köpet så ska du tänka till och laga detta på bästa sätt innan skadan är skedd. Införskaffa en burk honung och med hjälp av en mejsel meka in det i lamellen genom sprängkåpan i hålet till armen för ut-trampninglagret. Är detta inte möjligt så leta fort reda på en pulversläckare och blås in ren rejäl dos i sprängkåpan medans en polare kopplar.

* Du vet med dig att det är lite tjurigt med avgasvärdena på din gamla förgasarbil och du ska besiktiga. Det finns bara en sak att göra om du vill öppna huven och meka förgasare. Köp en flaska k-sprit och slå i tanken. Avgasvärdena kommer bli bättre än på en modern bil med katalytisk avgasrening. Det är åtminstone vad bilprovningens avgasmätare tror.

* Motorlampan lyser konstant i instrumenthuset på din bil. Detta kan ge en anmärkning på besiktningen. Och eventuellt så har du en tjurig besiktningsman som vill att den ska tändas när tändningen slås på för att sedan slockna när motorn startas. Är du lite jävlig på finmeket så kopplar du självklart om motorlampan så den lyser tillsammans med oljetryckslampan eller laddnings lampan vilka normalt sett slocknar när motorn startas. Alternativt kollar man felkoden och åtgärdar problemet.

* Du har en bil som är hyfsat modern och vill inte att det ska plocka på för många mil eftersom det påverkar priset vid en eventuell försäljning. Självklart sätter du en brytare på signalkabeln från givaren som ger uppgiften till instrumentet, givaren sitter vanligtvis i växellådan eller bakaxeln. Har du tur räcker det med att plocka en säkring.

* Lagerknacket hamrar i öronen och det ska komma en stolle du aldrig mer kommer att träffa och titta på bilen. Glöm det där med 15w-40 olja för slitna motorer. Här gäller 70w-90 transmissions olja för slutväxlar och växellådor. En stund innan dåren kommer värmer du oljan väl över grillen i en stor kastrull tills den är riktigt varm och slår i den i motorn precis innan han kommer.

* Du ska sälja din gamla slitna Volvo med b20 motor. Bort med kåpan och minimera ventilspelet till ett absolut minimum så kommer motorn kännas otroligt pigg och går tyst och fint. Åtminstone tills kunden har kört hem.

* Självklart skriver du ett kvitto när du ska sälja din helt sluta bil. I kvittot ska det stå att bilen säljes i befintligt skick efter visuell inspektion av köpande part. Lämna inga garantier!!

* Ännu mer självklart är att vi inte tar något ansvar för vad ni gör med era bilar efter att ha läst på våran hemsida.

www.asfaltseliten.com