Freddies Ford F250

Objekt: En allmänt sliten Ford Ranger F250 årsmodell 1981.
Motor: Världens slöaste raka bensin sexa som pickupvärlden skådat. Motorn bytt.
Mål: Ska piggas upp med en Volvo TD40 motor från volvos minsta lastbilar F408 och ???. Motor är en 6 cylindrig överladdad förkammardiesel på 125 hk. Tanken är att få lite gött vrid i pickisen. Men det är lättare sagt en gjort. Det behövs en hel del ombyggnad för att motorn ska passa i Forden.
Kaross: Forden inte är den bästa så den behöver en hel del översyn. Bucklig, rostig och ful. Bilen ska få lite ny plåt, lack och lull lull. Färdigt.
Ska vara färdig: Till cruisingen på sommaren så att grabbarna kan åka flak och vara sketfulla. Misslyckat.

2009-09-27
Det har skruvats mer eller mindre ett par dagar i veckan på senaste - vi väntar på att Freddie ska komma hit och skriva ett par rader till senaste bilderna vi slänger ut idag här.

               


2009-08-30
Då har det gått några månader och jag har varit jättedålig på att dokumentera vad som händer här i verkstan. Jag har blivit hotad med stryk av grabbarna så jag tog med kameran en dag och bjöd in mina 'goa' vänner. Mera kommer snart då jag skruvar så mycket jag hinner med bilen.


Så ser det ut i skrivande stund. En lång grön volvomotor i en Ford.

                   

   


2009-03-22;Svär man tillräckligt passar en Chevalåda på en Volvo TD40. Och tillräckligt är inte lite. Mer svordomar
kommer antagligen krävas för att få allt att passa i en Ford.

                      

                   


Fredag 20 Mars Kl 01.22. Full aktivitet i verkstan.

2009-01-01
Så långt som projektet är gånget nu är att motor är rensad från massa onödiga prylar som hör lastbilsvärlden till så som kompressor och enorm fläkt. Oljekylare är vatten kyld original men pga framvagnsbalken på forden måste värmeväxlaren kastas för att ge plats åt en luftkylare istället. Även oljefilterhållaren måste demonteras och monteras på annat ställe.

Original lådan som satt på motorn demonteras och fungerara numera som utfyllnad i skrotcontainern. Likaså svänghjul, koppling och tryckplatta.

Istället inhandlades en adapterplatta som passar mot chevrolets automatlådor. Tyvärr passar inte bultmönstret från Ford lådan mot adapterplattan så istället fick det bli en cheva låda, en TH350 med lock-up.

Sumpen måste byggas om även den pga framvagnsbalken och det drar med sig att pickupen till oljepumpen måste modifieras.

Ska ha lite bilder här med på Forden, lägger alla nya bilder här och har snott bilderna från galleri 5 och lagt de här.

                       

                      

 

2009-03-03
Jaha gott folk då var det ett tag sen man satt här och printade ner lite men lite har faktiskt hänt på mekarfronten. Original bensinsexan i Forden har plockats ur med låda och hela skiten. Sen har det snickrats motorfästen som definitivt kommer hålla. Även sumpen har byggts färdig och det var inget smidigt jobb men efter mycket svärande å kaffe stod den färdig. Som material användes en gammal sump från en Allison automatlåda. Pickupen till oljepumpen är även den färdigbyggd för att ta så lite plats som möjligt. Utgångar till oljefilterhållaren är även på plats på motorn. Så nu återstår att plocka ihop motor och låda och sen givetvis det kosmetiska på bilen.


Den nya pickupen


Gamla och nya utförandet på sumpen


Motorfäste modell grövre, dock ej helt färdiga.