Vad är en hemsida om gammal skit utan lite folkrace?? INGET!!

Uppdrag: Bygga folkracebil och en lagom spis, folkrace-style.
Uppdraget tillföll; Per och Freddy
Användningsområden: Åka på sjön med, (vintertid alltså fårskalle!) åka sandgropen och inte minst en och annan tävling såklart!
Utgångsobjekt: Volvo 244 - 78
Beskrivning bil: ca 16000 mil (!) ganska frisk kaross med undantag för baljor, B20 motor med m40, kapade fjädrar. Kaross ombyggd till -82 GLT.
Arbetsbeskrivning: Strippa bil på inredning, lampor, kofångare, tank etc. Kasta motorn i sjön. Bygga ny motor, fixa till allt enligt folkrace reglemente och allt vad det innebär (reglemente finns att ladda ner i pdf-format på svenska bilförbundets, sbf, hemsida) + div egna smarta lösningar... (eh?)
 


Ja så här såg den ut innan.. bra bild va? Ombyggd till -82 GLT med gran på taket som var standard på årsmodellen..


Och såhär ser den ut strippad. Båge inknölad.

                       
             

Som synes var B20A motorn ett riktigt lik som endast dög som ankare till bryggan i sjön. Den röda 244an som svävar över backen på bilden över är donatorbilen till folkracebilens nya spis, en B21A motor som gått 800 mil efter omfattande renovering. Alla packningar byttes återigen för att vara på säkra sidan. Polaren Ankan planade toppen 2,5 mm. Jeep Tobbe svetsade om ett original insug till dubbel förgasare. Per snickrade ihop ett 4-2-1 extraktor grenrör. Ankan lättade även svänghjulet, men hur mycket? vi skulle vägt det innan.. men som sagt det är ju folkrace! Avgassystemet är byggt i den något udda dimensionen 2,7 tum hela vägen. Fråga inte varför. Hembyggd fullflödes 2,7" ljuddämpare. Interiören sprutade vi i blått, ser lite roligare ut än innan.. Målade bilen enligt bilden, blå och vit, dom vita fyrkanterna är klistermärken från sponsorn, men de är utsuddade eftersom denne troligen inte vill.. eh, associeras med en del aktiviteter som försegår på denna sida..

Annat vi gjort då; kapat ur samtliga dörrar, dels för vikten sen är det lättare att rikta dem när det blir buckligt. Bytt rutorna i dörrarna mot maskin-plexi. Det är ett säkerhetsglas för maskiner med rörliga delar, med andra ord okrossbart, det blir bara bulor i det. Men det är lätt att bearbeta t.ex såga och borra i. Ett annat krux var växellådan, eftersom vi skulle ha en M40 låda på b21an så stämde ju givetvis inte kardantunneln eftersom M40in, som annars sitter på B20 blir snedställt med B21motorn. (En b20 står ju rakt, en b21 lutar lite inte sant?) Bara att kapa ur hela tunneln och smida så det passar. Även stödlager och växellådsbalken fick ju byggas om för att passa. Men tjena vad gött det är med M40 låda! Mer; Länkarmarna är förstärkta med plattjärn, diffen är svetsad + en massa annat som hör folkrace till självklart. (Men för er som inte är insatta i folkrace, gummistroppar på dörrar, huvlås modell simpla, huvudströmbrytare, bogseringsöglor, grind av godkänd tjocklek, båge av godkänd kvalite och dimesion, kontrollhål, förstärkningsplatlot för bälten + en massa annat)

Bilen blev besiktigad av snubbe som tillhör lokala motorklubben med följande anmärkningar; För mycket toning i framrutan (max 12cm), plåt måste svetsas bak där kofångare suttit, montera behållare till vevhusventilation som vi givetvis glömt helt av och täta kardantunneln så det inte kan komma in ev avgaser.. Inget allvarligt med andra ord! Men nu är allt fixat och bilen är färdig. Gött!
 

 
Det ser väl rättså okej ut? Recept: B21, Planad topp, Dubbla stromberg med trattar, (hemsvetsat insug) lättat svänghjul och 4-1 extraktor.
Motorns karaktär är mycket snäll, antagligen eftersom kamaxeln är original. Men är rapp som satan på gaspådrag. Den svarar riktigt fint
vid körning och skickar på bra vid testkörning. En annan kam bara och den blir nog riktigt trevlig..