Bmw 525 1990 TURBO INTERCOOLER

Daniel var så hygglig(?) (Det är hans förbannade skyldighet!! / RED)  att han mailade häromdagen. Sen fick vi även honom efter att ha lockat med lite ljummet kaffe att komma hit med bilder på hans bmw.. Tänk vilken organisation vi har... men här kommer lite då!!

Hej Markus!!
I denna stund sitter jag med en paraplydrink i .... nej men det kunde ha varit så..........................fan...
Bmw är något som har fallit mig i smak sedan jag ägde min första, en 320 E30. 

Därför bestämde jag mig att börja karva även i denna bilen, en 525 E34 från 90. Du och alla andra vet väl vid det här laget att jag typ bygger i turbo i allt jag äger.... (kalla det vad du vill). Under dem två senaste åren som gått har det hunnits med många konstiga bilar. Typ, Golf , Dodge van , en annan Bmw , Sierra , m.m.

Men den bilen som kanske är mest värd att nämna är ju Saaben som blev klar till slut, efter bromsning o mappning i Rototest hos Nordic Uhr lämnade den 414,6 hk vid 6200 rpm och 502 nm vid 4700 rpm, detta med ca 1,8 bar laddtryck och 95 oktans blyfri bensin.

Till exempel så fick en gammal Audi GT coupè stå till tjänst med sin 37000 mil gamla motor i turbovåldtagningens ädla konst innan jag skaffade Bmw`n. 

Men just nu är det status; under utveckling på min bil. Detta p.g.a vissa problem under projektets gång.Men jag kan ju skriva lite om vad som är gjort och vad som ska göras.. Eller?  Tänkte väl det!! Hälsa Per o dem andra bufflarna förresten!! 

Mvh Daniel


               

Spec på Daniels bmw bygge..

BMW 525 Turbo 1990

Exteriört:

Delfin grå
HR fjäderben o fjädrar runt om
19" Bmw M6 kopior
Kumho Ecsta 235/35-19
M3 speglar

Interiört:

Autogauge 5" varvräknare med shiftlight
VDO laddtryck, oljetryck och oljetemp
Stolar från Ridetech


Kommande:

4 punkts bälten
Bur
Knock link
Lambda link
Nytt spakställ
Ny ratt med förlängt snapp-off nav


Se vad som händer med mätarna när man mixtrar med motorn...