Våran ambulans är ingen vanlig ambulans...

Jaha då var det dags för en presentation av våran officiella öl och uppdrags bil. Bilen införskaffades som en efterföljare till våran trotjänare Evo 4an som en dag försvann i tomma intet. Vad skulle det bli? Ännu en Evo? En 245 i Transfer utförande?? Nja, för dyra i vetigt skick.. En 245 Likbil? Nja... för.. för stora rutor.. + att dom är fulare än en vanlig 245a. En 245 ambulans? Tja varför in.. 765 GLE Ambulans? För fan där har vi det! Bilen var i våran ägo en timme efter att vi spanade in skiten på Blocket..

Ambulans Fakta:
Bil: Volvo 765 GLE 1991
Motor/Transmission: Renault V6 2,8 motronic (som tur är) 121kw, 4 stegad Automat med lockup. Lamelldiff stel axel.
Utrustning (original): Dubbel ACC, Elspeglar med defroster, Centrallås, Elsäten, Volvo Guard larm + div  lull lull.
Karosseri: Ambulans skåp, förlängd 90cm, 2 dörrar, skjutdörr samt baklucka. Karosseri firma okänd.
Övrigt: Idiotfula ambulans fälgar. (Bytt till 940 turbo fälg) Massor med lampor och el kabelhärvor till förbannelse.
Lack: Original vit, numera omlackad till gul/svart + div dekaler.
Stereo: Mp3 spelare fram, bak AMD 900mhz,  Nvidia graffe, 160GB HDD,  som körs på direkt på 4x600w slutsteg till Rockford Fosgate 10" och 2st Yamaha mellanregister element, samt 19" Flatscreen. Duger att pissa på!!


Hur kul är det när en Renault V6 går på 5 cylindrar?? Hur kul är det med Renault över huvudtaget? Hur kommer det sig att Volvo ens hade anförtroende till vin berusade frankofiler och beslutade om ett samarbete vilket år 2007 resulterade i att vi var tvungna att laga eländet?? Per fick plocka fram sina främsta kunskaper inom motorstyrnings och bränsle insprutningsteknologi för att komma fram till den fruktansvärda, avskyvärda sanningen om motorn hälsa... (Tänk på skräckfilms musik nu) och skåda!! Han bytte en spridare och bilen gick igen.

 

                      

Tjena vad det gör med lite färg! Visst var den vacker innan, vit och grann men den saknade det där lilla extra.. Fyra timmars slipande av två man samtidigt och två dagars lackering gjorde lite skillnad.. Multimedia bilden längst till höger togs precis vid installationen och kablar och allt har ordnats upp så det ser snyggt och prydligt ut. 19" skärmen körs på en 230v till 12v konverter och datorn på ett 12v nätaggregat. 4300 låtar (+porrfilm haha) är inte många som har med sig på stan eller hur?? haha!

Denna bil sålde vi i Augusti 2007. Varför? Det är roligare att åka Evo helt enkelt...


Ah! behagligare än så här har vi aldrig åkt i en uppdrags volvo!